La nova versió d’ Aimsun Next es centra en els vianants i les bicicletes per a la planificació de la mobilitat post-covid

MobiliCAT #13

Juliol, 2020

 

Aimsun ha llançat l’última versió del programari de modelització de mobilitat Aimsun Next amb una sèrie de funcions per ajudar els planificadors a entendre el moviment de vianants i ciclistes.


A mesura que les ciutats lluiten per gestionar un retorn a la normalitat dels ciutadans i una certa reducció de la capacitat del transport públic a causa de les regulacions de distanciament social, el programari Aimsun Next 20  els ajuda a modelitzar multitud de possibles escenaris futurs a qualsevol escala. Ja sigui estudiant l’impacte a una sola cruïlla, o a tota la ciutat, amb les noves polítiques de mobilitat i espai urbà, com els nous carrils bici o les àrees de vianants eixamplades.


El nostre nou simulador de vianants permet als enginyers de mobilitat modelitzar el moviment dels vianants, de forma il·limitada en volums i àrees, per les voreres, la seva interacció amb el trànsit als passos de vianants, i el procés d’embarcament i desembarcament a les parades de transport públic.


La microsimulació basada en carrils no prediu el comportament dels vehicles de dues rodes, que zigzaguegen els vehicles de quatre rodes. El nou model de trànsit mixt, no basat en carrils, permet la simulació realista de la micromobilitat, com les bicicletes, bicicletes elèctriques i fins i tot els patinets, i proporciona als planificadors del transport una visió sense precedents del moviment de tots els modes de transport, permetent-los optimitzar les xarxes i ajudant a fer-les ser el més eficients possibles.


Aimsun Next 20 es centra en la modelització de vianants, bicicletes i la interacció entre passatgers i vehicles de transport públic, i és un gran pas cap al nostre objectiu final de modelitzar les persones i la mobilitat multimodal”, va explicar el responsable global de Gestió de Productes d’Aimsun, Paolo Rinelli.


“Tenint en compte que els planificadors de transport han de repensar completament les seves polítiques post-Covid, aquesta és l’eina perfecta en el moment perfecte per ajudar-los a fer-ho”.


http://www.mobilicat.cat/

  • Got a question? Get in touch.

    We are here to help!

SHARE